Wprowadzając na rynek model Z6, JURA wchodzi na całkowicie nowy poziom automatycznych ekspresów do kawy. Najwyższą przyjemność sprawia już samo patrzenie – górna i przednia część są wykonane z masywnego aluminium o grubości 3mm. Najnowocześniejsza generacja automatycznych ekspresów do kawy to imponujący przejaw szwajcarskiej innowacyjności. Urzeka nieznaną dotąd jakością kawy w całym spektrum specjałów, od małej, mocnej kawy ristretto, aż po popularną, delikatną kawę flat white.
Firma JURA udoskonaliła od podstaw proces parzenia kawy ristretto i kawy espresso. Dlatego Z6 rozpieszcza smakoszy specjałami o najwyższej jakości, znanej bywalcom kawiarni. Proces ekstrakcji pulsacyjnej (Pulse Extraction Process, P.E.P.) sprawia, że rozkwita pełen bukiet aromatów. Efekt to prawdopodobnie najlepsze espresso wszech czasów – oczywiście za naciśnięciem jednego przycisku.
Innowacyjna technologia dysz przygotowuje doskonałej jakości, delikatną i puszystą mleczną piankę. Przestawienie z mleka na piankę mleczną odbywa się w pełni automatycznie. Jura Z6, będący nowością w skali światowej, dzięki regulowanej temperaturze mleka i mlecznej pianki pozwala stworzyć wyrafinowane i modne specjały o najwyższej jakości znane bywalcom kawiarni.